Pensionstalling

Wanneer u uw paard bij ons stalt kunt u kiezen uit 2 mogelijkheden te weten: stalling als recreatiepaard of stalling als sportpaard.

Recreatiepaard:

Uw paard staat in de zomer dag en nacht op de ruime weides. Wij hebben 3 aparte groepen weides; een merrieweide, ruinenweide en een weide voor de pony’s. De paarden worden ’s morgens bijgevoerd met hooi van eigen land. Hierdoor kunnen wij garanderen dat het hooi “Jacobs Kruiskruid” vrij is.
Bovendien geven wij alle paarden in de zomer een Pavo summerfitkoek, zodat zij alle vitamine en mineralen binnenkrijgen die zij nodig hebben. In de winter gaan de paarden overdag de weide in als het weer dit toelaat. Indien de weides te nat zijn gaan de paarden op de paddocks en ’s nachts opstal. Ook hier krijgen de paarden hooi en basisbrok van Pavo. Ze worden dus 2 keer per dag gevoerd met zowel hooi als brok.

Sportpaard:

Uw paard staat het gehele jaar overdag buiten en ’s nachts binnen. In de zomer staan de paarden in de weide waar ze indien nodig, worden bijgevoerd met hooi. De paarden krijgen 2 keer per dag basisbrok van Pavo tot max 1kg per voerbeurt. In overleg kan er gekozen worden voor Pavo sportbrok. Uw eigen voer kunnen wij kosteloos bijvoeren indien dit wordt klaargezet.
In de winter staan de paarden bij goed weer buiten. Als het weer heel slecht is staan de paarden binnen of een klein gedeelte van de dag buiten als het weer dit toelaat.
De sportpaarden staan alleen in de weide of samen met een maatje als u dat wenst. Wel grenzen de weides aan elkaar zodat de paarden contact met elkaar kunnen hebben.
U kunt gebruik maken van de volgende faciliteiten:

  • 20 x 40m buitenrijbaan met geopad en eb en vloed bodem
  • 22 x 60m binnenrijbaanmet geopad en eb en vloed bodem
  • 6- paards stapmolen
  • Longeercirkel 15m
  • Wasplaats
  • Afsluitbare persoonlijke zadelkast
  • Kantine met koelkast, verwarming, keukentje