Omgeving

Het kampeerterrein ligt op de rand van een beschermd natuurgebied. Het eigen wandelpad van het kampeerterrein naar de Strijbeekse Heide voert u door een licht glooiend landschap. Dit is in de loop der eeuwen door water gevormd en is typisch voor het Chaamse beekdalen gebied. Al lopende over het pad kruist u een beek. Het is er één van de vele beken rond Chaam die naar het riviertje de Mark meanderen.
De Strijbeekse Heide is een afwisselend gebied bestaande uit heide, gemengde bossen en een aantal vennen. In het seizoen lopen binnen de afrastering koeien en schapen die het woekerende pijpenstrootje moeten bedwingen.
Ook binnen wandelafstand ligt landgoed “de Hondsdonk”. Het landgoed is nog altijd in privé bezit. Het feit dat dit al sinds mensenheugenis zo is heeft het gebied beschermt tegen versnippering en modernisering. U vind hier dan ook oudere bossen, meanderende beken, kleinschalige weides en moerassige gebiedjes. In het gebied mag u vrij wandelen over de aangegeven paden, ook met honden mits aangelijnd.

Op route.nl staan verschillende wandel- en fietsroutes die door deze omgeving voeren. Ook zijn er 2 wandelroutes en 1 fietsroute die vanuit ons natuurkampeerterrein beginnen en eindigen.

Vermaak & spel

In De Huiskamer is een informatiehoek waar u uitgebreide informatie vindt over wandel- en fietsroutes, allerlei activiteiten, restaurants en bezienswaardigheden in de omgeving van het natuurkampeerterrein, ook grensoverschrijdend. Ook is er een bibliotheek en lectuurtafel aanwezig.

  • in de huiskamer is er een infohoek met folders van fiets- en wandelroutes, informatiemappen, enz.
  • allerlei leesmateriaal en boekenuitleen
  • tafelvoetbalspel -> binnen in de huiskamer
  • ontdekkingskist voor de natuur
  • speeltuintje met klimrek, schommel en wip, een grote watertafel en zandbak.
  • vaste overdekte stook- en barbecueplaats met picknicktafel
  • onder begeleiding kunnen kinderen de shetlanders borstelen en knuffelen